full screen background image

   

Bloemenkaap en Natuurpracht

Eiland: Flores

Duur: 7 dagen


Dag 1 : Ende - Moni
Ontbijt. De binnenlandse vlucht van Bali naar Flores brent ons tot in Ende. Een voormalig zeeroversnest en nadien verbanningsoord van voormalig president Soekarno waar we de lunch nemen. We rijden doorheen prachtige valleien richting Moni. Diner en overnachting in dit bergdorpje in het gezellige Ecolodge Kelimutu
|Breakfast |Lunch |Dinner


Dag 2 : Moni - Ende - Bajawa
Na een hele vroege wekdienst en een kop koffie rijden we in het donker de Kelimutu vulkaan op. Aan het kantoor van de rangers registreren we ons vooraleer we het National Park Kelimutu binnenmogen. Een korte klim later staan we te wachten op de zonsopgang die een uniek schouwspel laat zien. De drie meren van Kelimutu veranderen voortdurend van kleur afhankelijk van het overheersende mineraal in het water. Van roodbruin tot smaragdgroen, deze plaats is tevens een belangrijke offerplaats voor de animistische lokale bevolking. Ontbijt in het hotel. We verplaatsen ons van Moni naar Bajawa, in westelijke richting. Lunch in Ende. Onderweg stoppen we regelmatig. In de late namiddag komen we aan in Bajawa, waar de traditionele manier van leven bij de etnische groep van de Ngada nog heel sterk is. Diner in het stadje. Overnachting in het eenvoudige hotel.
|Breakfast |Lunch |Dinner


Dag 3 : Bajawa
Ontbijt. Even buiten Bajawa aan de voet van de Inerie vulkaan bezoeken we de traditionele dorpen en maken we contact met zijn inwoners. De Ngada, gekend voor hun kunstzinnig geweven Ikat doeken zijn nog steeds 100% agrarisch. Lunch in Bajawa. In de namiddag laten we onze spieren verwennen en ontspannen we in de wnatuurlijke warmwaterbronnen hier in de buurt. De alom aanwezige vulkanische activiteit zorgt voor deze helende en ontspannende zwavelpoelen.


Dag 4 : Bajawa - Ruteng
Na het ontbijt verlaten we Bajawa en rijden we verder westwaarts tot in het stadje Ruteng. Onderweg maken we verschillende korte stops. De streek rond Ruteng is enorm vruchtbaar en heeft een aangenaam klimaat op 1.200 meter hoogte. Dit is het koffie producerende gedeelte van Flores. Daarnaast vind je hier prachtige rijsterrassen die aanzetten tot een wandeling.Diner in een lokaal restaurant in Ruteng. Overnachting in hotel Maryos.
|Breakfast |Lunch |Dinner


Dag 5 : Ruteng - Labuan Bajo
Onze laatste etappe naar het westelijke puntje van het eiland brengt ons langs de gekende karrewielrijstvelden en doorheen de koffie plantages. Lunch onderweg. In de namiddag komen we aan in het kleine vissersdorpje Labuan Bajo waar we nog kunnen genieten van een mooie zonsondergang vooraleer de kamer van het hotel te betrekken.Diner en overnachting.
|Breakfast |Lunch |Dinner


Dag 6 : Rinca & Komodo
Ontbijt. In de vroege ochtend nemen we het lokale openbare transport, de ‘bemo’ en rijden we onmiddelijk naar de haven waar we aan boord gaan van een kleine speedboot. De opwindende tocht van een uurtje brengt ons doorheen een van de mooiste zeelandschappen in de wereld. Verschillende piepkleine eilandjes liggen hier verspreid met lokale vissersdorpjes bestaande uit paalwoningen aan de rand van sommigen. Het eiland Rinca behoort tot het Komodo National Park en is een van de drie eilanden ter wereld waar de Komodo Varaan leeft. Roofdieren van nature uit jagen deze laatste dinosaurus op wilde varkens, herten en buffels die hier tevens leven. Een ontmoeting met deze reuze varanen zullen we niet gauw vergeten! Een half uurtje verder varen meren we aan bij de Rangers post op het eiland Komodo. Pick-nick lunch in de cafetaria van de rangers. Ook hier maken we een voetsafari samen met de rangers van het park op zoek naar de komodo varaan en ander wild. Geelkuifkaketoe’s zijn hier alom aanwezig. Een bezoekje aan het dorpje Komodo, het enigste dorp op het eiland laat ons kennis maken met het vissersleven van deze mensen. In de namiddag varen we terug naar Labuan Bajo, onderweg genietend van een spectaculaire zonsondergang. Overnachting in het Jayakarta Suites Komodo-Flores of ander.
|Breakfast |Lunch


Dag 7 : Labuan Bajo - Bali
Ontbijt. Een binnenlandse vlucht brengt ons terug in Bali. Bij aankomst overbrenging naar het hotel. Overnachting. (
|Breakfast1