full screen background image

   

Komodo, the Draken van Flores

Eiland: Flores

Duur: 4 dagen


Dag 1 : Bali - Labuan Bajo, Flores - Rinca Island
Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar de uiterste westerse tip van het eiland Flores. Bij aankomst in het kleine stadje Labuan Bajo nemen we het lokale openbare transport, de ‘bemo’ en rijden we onmiddelijk naar de haven waar we aan boord gaan van een kleine speedboot. De opwindende tocht van een uurtje brengt ons doorheen een van de mooiste zeelandschappen in de wereld. Verschillende piepkleine eilandjes liggen hier verspreid met lokale vissersdorpjes bestaande uit paalwoningen langs de luwkant. Het eiland Rinca behoort tot het Komodo National Park en is een van de enigste drie eilanden ter wereld waar de Komodo Varaan in het wild leeft. Roofdieren van nature uit jagen deze laatste dinosaurus op wilde varkens, herten en buffels die hier tevens leven. Een ontmoeting met deze reuze varanen zullen we niet gauw vergeten! Pick-nick lunch in de cafetaria van de rangers. In de namiddag brengt onze speedboot ons terug naar de haven van Labuan Bajo. Overnachting .
|Breakfast |Lunch


Dag 2 : Komodo Island
Na een vroeg onbijt worden we opnieuw overgebracht naar de haven en varen we vandaag naar het eiland Komodo. Het grootste eiland van het nationale park kent dezelfde naam als zijn inwoners. Ook hier maken we een voetsafari samen met de rangers van het park op zoek naar de komodo varaan en ander wild. Geelkuifkaketoe’s zijn hier alom aanwezig. Pick-nick lunch op het strand van “Pantai Merah”, een uitgelezen plek om te snorkelen en het onderwaterleven gade te slaan. Een bezoekje aan het dorpje Komodo, het enigste dorp op het eiland laat ons kennis maken met het vissersleven van deze mensen.In de namiddag varen we terug naar Labuan Bajo, onderweg genietend van een spectaculaire zonsondergang. Overnachting.
|Breakfast |Lunch


Dag 3 : Flores
Na het onbijt maken we een tocht landinwaarts en bezoeken de ‘Mirror Cave’ met zijn populatie van vleermuizen en slangen. We kunnen een duik nemen in een natuurlijk zwembad gevorm door een mooie waterval. Pick-nick lunch. In de namiddag keren we terug naar ons hotel.
|Breakfast |Lunch


Dag 4 : Flores - Bali
Ontbijt. Een binnenlandse vlucht brengt ons terug in Bali. Bij aankomst overbrenging naar het hotel. Overnachting.
|Breakfast1