full screen background image

   

Paradijs tussen water en vuur

Eiland: Bali

Duur: 9 dagen


Dag 1 : Bali
Bij aankomst op de luchthaven van Bali, Ngurah Rai worden we onmiddelijk overgebracht naar het hotel van uw keuze. Check-in en ontspanning. Diner naar uw vrije keuze. Overnachting.


Dag 2 : Tabanan - Jatiluwih - Lovina
Na het ontbijt rijden we met kleine VW-jeeps cabriolet richting het district van Tabanan dat tot de 19e eeuw een gevestigd koninkrijk was in Bali. Gedurende hun hoogtedagen gaf de koning het bevel om een tempel te bouwen ter ere van zijn voorouders. Het complex is omgeven door een gracht, gevuld met water en gebouwd als een aards replica van de hemelen. De "Kori Agung" toegangspoort en de hoge "meru" torens zijn gewijd aan de goden die huizen op de vier hoogste vulkanen van het eiland. Geklemd tussen de immense rijstterassen ligt op de helling van een van deze vulkanen Jatiluwih, een klein dorpje dat terecht de naam krijgt "werkelijk prachtig". Het magnifieke landschap en de groenen rijstterassen nodigen uit tot een softtrekking. Lunch in een lokaal restaurant. De fotogenieke temple Pura Ulu Danau Beratan neemt een belangrijke plaats in de Balinese cultuur. Hier kuieren we wat rond voor we verder rijden via de meren Tamblingan en Buyan naar de Noordkust van het eiland. In Lovina betrekken we de kamers van het Aneka hotel. Diner naar vrije keuze. Overnachting
|Breakfast |Lunch


Dag 3 : Beji - Kintamani - Tenganan - Candi Dasa
Voor de vroege vogels onder ons is er optioneel de mogelijkheid om met een lokale vissersboot vanop het strand recht tegenover het hotel aan dolfijnenspotting te doen. Ontbijt aan het zwarte lavazandstrand. Vandaag rijden we met ons prive-transport opnieuw de bergen in maar deze keer verkennen we het oostelijk centrale gedeelte. Ons eerste bezoek is aan de uit roze zandsteen opgebouwde tempel Beji Sangsit. Deze ‘subak; temple gewijd aan ‘Dewi Sri’, godin van de rijst is uitermate belangrijk voor de landbouwers van deze streek. Gebouwd in de 15e eeuw kent deze tempel prachtige muurreliefs. Terug in de bergen staan we verbaasd over het prachtige schouwspel in Kintamani. Hier, vanop de rand van een enorme caldera zien we de tweede meest actieve vulkaan van Bali liggen, de Batur vulkaan aan de oevers van het Batur meer. Een koffiestop is hier zeker van toepassing. Van hieruit verandert de vegetatie opnieuw langzaam van pijnbomen naar tropische tuinen. Aan de voet van de machtige Agung vulkaan nemen we de lunch in een lokaal restaurant. Tenganan, een van de dorpjes waar de ‘Bali Aga’ wonen, maken we kennis met deze aristocratische Hindu’s en bezoeken we hun dorp. In het kleine havendorpje Padang Bai zoeken we ons hotelletje op. Diner naar vrije keuze. Overnachting in het Padang Bai Beach resort.
|Breakfast |Lunch


Dag 4 : Padang Bai - Gili Trawangan/ Gili Meno
In de ochtend nemen we de fastboat vanuit Padang Bai en steken we de Straat van Lombok over. Op het kleine tropische eilandje Trawangan (of Meno) genieten we met volle teugen van enkele dagen rust. Een fiets huren, op het witte strand gaan liggen, snorkelen en gewoon luieren zijn hier een must. Overnachting.
|Breakfast


Dag 5 : Gili Trawangan / Gili Meno
Vrije tijd op Gili Trawangan/Meno


Dag 6 : Gili Trawangan / Gili Meno
Vrije tijd op Gili Trawangan/Meno


Dag 7 : Gili Trawangan / Gili Meno - Ubud
Ontbijt. In de late voormiddag nemen we opnieuw de fastboat terug naar Bali. Bij aankomst in Padang Bai nemen we de lunch in een lokaal restaurant waarna ons prive transport ons staat op te wachten en rijden we via de zuidoostkust naar Ubud, het artistieke centrum van Bali. Onderweg stoppen we even in Klungkung. Het paleis van de voormalige ‘raja’ of koning steunde en ontwikkelde verschillende stijlen van muziek, drama en de kunsten die nu zo bloeien in Bali. De moeite van een bezoek waard is het originele justitie paleis of ‘Kerta Gosa’ waar twisten werden aangehoord enkel wanneer die binnen de familie of dorpen onderling niet beslecht konden worden. Beroemd zijn de plafondschilderijen die de hemel en hel voorstellen. Daar de Balinezen sterk in reincarnatie geloven wordt de ziel gestraft of beloond na de dood afhankelijk van zijn acties tijdens het leven. Bij aankomst in Ubud betrekken we de kamers van ons hotel. Vrij diner. Overnachting.
|Breakfast


Dag 8 : Ubud
Ontbijt. We verkennen Ubud vandaag en gaan even naar Monkey Forest, lopen langs de lokale markt van Ubud en bezoeken het Neka Museum dat ons een mooi overzicht toont van de Indonesische schilderkunst.Vrije lunch en diner. Overnachting.
|Breakfast


Dag 9 : Ubud - Bali Bird Park - Sanur
Na het ontbijt rijden we richting Sanur. Onderweg bezoeken we de grote kunstmarkt van Sukawati en bewonderen we de kleurenpracht van de vele exotische vogels in het Bali Birdpark. Lunch in het park. Aan het strand van Sanur betrekken we de kamers van ons hotel.
|Breakfast1