full screen background image

   

Eiland der Goden

Eiland: Bali

Duur: 6 dagen


Dag 1 : Bali
Bij aankomst op de luchthaven van Bali, Ngurah Rai worden we onmiddellijk overgebracht naar het hotel van uw keuze. Check-in en ontspanning. Diner naar uw vrije keuze. Overnachting.


Dag 2 : Tabanan - Jatiluwih - Tanah Lot
Na het ontbijt rijden we met kleine VW-jeeps cabriolet richting het district van Tabanan dat tot de 19e eeuw een gevestigd koninkrijk was in Bali. Gedurende hun hoogtedagen gaf de koning het bevel om een tempel te bouwen ter ere van zijn voorouders. Het complex is omgeven door een gracht, gevuld met water en gebouwd als een aards replica van de hemelen. De "Kori Agung"-toegangspoort en de hoge "meru" torens zijn gewijd aan de goden die huizen op de vier hoogste vulkanen van het eiland. Geklemd tussen de immense rijstterassen ligt op de helling van een van deze vulkanen Jatiluwih, een klein dorpje dat terecht de naam krijgt "werkelijk prachtig". Het magnifieke landschap en de groenen rijstterassen nodigen uit tot een softtrekking. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag rijdene we naar het zuidwesten voor een bezoek aan een van de bekendste tempels op Bali, Tanah Lot. De unieke ligging geeft een prachtig zicht, voornamelijk bij mooie zonsondergang. Diner naar vrije keuze. Overnachting.
|Breakfast |Lunch


Dag 3 : Bedugul - Munduk - Lovina
Ontbijt. We verlaten het district Badung en rijden met prive transport naar de bergen in het centrale deel van het eiland. De weg stijgt steeds maar en langzaam verandert het landschap tot velden met kool, ajuinen en andere groenten. Hier in de bergen is het betrekkelijk koeler wanneer we de temple "Pura Ulu Danau Beratan" bezoeken. Een van de belangrijkste irrigatie tempels op Bali en enorm fotogeniek. Van hieruit rijden we richting noorden en volgen de zogenaamde "hortencia route" die ons langs de bergmeren Tamblingan en Buyan brengt tot in het dorpje Munduk. Na onze lunch in dit kleine bergdorpje maken we een leuke wandeling doorheen de familie plantages van koffie, cacao, vanilla en fruitgaarden tot we een verkoelende waterval bereiken. Van hieruit loopt de weg kronkelend naar beneden helemaal tot aan de noordkust waar we in Lovina de kamers betrekken van het Aneka hotel . Diner naar vrije keuze. Overnachting.
|Breakfast |Lunch


Dag 4 : Beji - Kintamani - Tenganan - Candi Dasa
Voor de vroege vogels onder ons is er optioneel de mogelijkheid om met een lokale vissersboot vanop het strand recht tegenover het hotel aan dolfijnenspotting te doen. Ontbijt aan het zwarte lavazandstrand. Vandaag rijden we met ons prive-transport opnieuw de bergen in maar deze keer verkennen we het oostelijk centrale gedeelte. Ons eerste bezoek is aan de uit roze zandsteen opgebouwde tempel Beji Sangsit. Deze subak tempel gewijd aan ‘Dewi Sri’, godin van de rijst is uitermate belangrijk voor de landbouwers van deze streek. Gebouwd in de 15e eeuw kent deze tempel prachtige muurreliefs. Terug in de bergen staan we verbaasd over het prachtige schouwspel in Kintamani. Hier, vanop de rand van een enorme caldera zien we de tweede meest actieve vulkaan van Bali liggen, de Batur vulkaan aan de oevers van het Batur meer. Een koffiestop is hier zeker van toepassing. Van hieruit verandert de vegetatie opnieuw langzaam van pijnbomen naar tropische tuinen. Aan de voet van de machtige Agung vulkaan nemen we de lunch in een lokaal restaurant. In Tenganan, een van de dorpjes waar de ‘Bali Aga’ wonen, maken we kennis met deze aristocratische Hindu’s en bezoeken we hun dorp. Diner naar vrije keuze. Overnachting in het Rama Candi Dasa hotel(4*).
|Breakfast |Lunch


Dag 5 : Candi Dasa - Tirtha Gangga
Na een rustig ontbijt bezoeken we het voormalige koninklijke rustoord Tirta Gangga . Gelegen op de meest oostelijke punt van het eiland kent deze heilige plaats publieke natuurlijke zwembaden waar vele balinezen zich ceremonieel komen reinigen.Terug in het hotel kunnen we genieten van wat vrije tijd aan het zwembad met zicht op zee.
|Breakfast


Dag 6 : Candi Dasa - Klungkung - Sanur
Klungkung, een van de machtigste koninkrijkjes in Bali heeft een speciale plaats in de geschiedenis en cultuur van het eiland. Het paleis van de voormalige ‘raja’ of koning steunde en ontwikkelde verschillende stijlen van muziek, drama en de kunsten die nu zo bloeien in Bali. De moeite van een bezoek waard is het originele justitie paleis of ‘Kerta Gosa’ waar twisten werden aangehoord enkel wanneer die binnen de familie of dorpen onderling niet beslecht konden worden. Beroemd zijn de plafondschilderijen die de hemel en hel voorstellen. Daar de Balinezen sterk in reincarnatie geloven wordt de ziel gestraft of beloond na de dood afhankelijk van zijn acties tijdens het leven. We blijven de kustlijn volgen tot we Sanur bereiken, een rustig voormalig vissersoord. Check-in hotel naar uw keuze. Diner naar vrije keuze. Overnachting.
|Breakfast |Lunch1