full screen background image

   

Yogyakarta, Centrum van Javaanse Cultuur

Eiland: Java

Duur: 4 dagen


Dag 1 : Denpasar - Yogyakarta
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven Ngurah Rai in Bali voor de binnenlandse vlucht naar Java. Bij aankomst bezoeken we het Prambanan complex, een Hindu-Boedhistisch complex. Prambanan, is gesitueerd op de grens tussen de provincies Yogyakarta en Centraal Java en is een echt open lucht museum.De ‘Trimurti’ of Heilige drievuldigheid is zonder twijfel het meest indrukwekkende. Dit complex bestaat uit niet minder dan 200 grote en kleine tempels, de meeste daterend van de 9de eeuw. De drie hoofdtempels zijn versierd met prachtige reliefs die de belangrijke Ramayana en Krishnayana Hindu verhalen uitbeelden.Aansluitend lunch in een lokaal restaurant. Met de kunst van het Batik maken we kennis in de stad. Batik is nauw verbonden met de Javanse cultuur en speelt een belangrijke rol in de vele ceremonieen verbonden met het Javaanse leven. Met eindeloos geduld en ervaring maken deze mensen de meest ingewikkelde patronen op katoen of zijde doeken. Check-in hotel.
|Breakfast |Lunch


Dag 2 : Yogyakarta
Ontbijt. Yogyakarta, gesticht in 1755 heeft zichzelf ontwikkeld als meest Javaanse gedeelte van het eiland. Bijgevolg is de stad het centrum van de hoogstaande Javaanse cultuur. We nemen deze ochtend de ‘becak’ of traditionele fietstaxi en maken een ritje doorheen de bekende Malioborostraat tot aan het Paleis van de Sultan. Het ‘Keraton’ of Sultanspaleis is voor de inwoners van Yogya het spirituele centrum. Na dit bezoek kunnen we even rondkuieren op de gezellige drukke Malioboro Straat. In de avond nemen we het diner in de stad, met aansluitend het bijwonen van het Javaanse Danstheater. Deze hofdansen werden in de laatste eeuw geperfectioneerd en tonen de fijne lichaamsexpressie onderwijl de traditionele hindoe verhalen uitbeeldend.
|Breakfast |Dinner


Dag 3 : Yogyakarta - Borobudur
Na het ontbijt bezoeken we het grootste boedhisitische monument in de wereld, gesitueerd in het noordoosten van Yogyakarta. Dit unieke monument, werd gebouwd rond een natuurlijke heuvel en bestaat uit verschillende terrassen versierd met honderden boedhabeelden en stuppa’s. De duizenden muurreliefs vertellen het levensverhaal van de Boedha en tonen zo de gewone mens de weg naar het Nirwana. Na een uitgebreid bezoek nemen we de lunch in een lokaal restaurant aan de voet van de tempel. Candi Mendut, een kleinere boedhistische tempel dateert van een vroegere periode en is vandaag de dag nog steeds een plaats van aanbidding. Vrij diner en overnachting.
|Breakfast |Lunch


Dag 4 : Yogyakarta - Bali
Onbijt. Na een korte vlucht van een uurtje staan we terug in Bali. Overbrenging naar het hotel. Check-in en overnachting.1